LEKTORN MED RUTSCH

Varför passar lektorn med rutsch på alla lekplatser?

På ett lektorn finns en mängd olika lekmoment i en och samma produkt. Lekställningar med torn och rutsch har ofta balansutmaningar, klätternät och en klättervägg vilket skapar fysisk aktivitet som utvecklar barns styrka, koordination och självförtroende. En annan fördel med lektorn är att det tar mindre yta i anspråk än flera fristående lekredskap.

SHOW FILTERS

Serie

Material

Lek och aktivitet på lekplatsen

Ett lektorn blir ofta lekplatsens mittpunkt och erbjuder lekmoment såsom klättring, att åka rutschkana och fantasilekar. De flesta av våra lektorn är modulärt uppbyggda vilket innebär att om du inte hittar det du söker kan vi kundanpassa en lekställning efter dina önskemål. Det kanske handlar om att byta plats på rutschkanan och klätternätet eller lägga till en klättervägg på ena sidan.

Lektorn är en av våra mest mångsida lekställningar som kan vara allt från små singeltorn eller större konstruktioner med flera torn i olika höjd. Lekställningarna finns i både stål och trä och är hållbara med hög kvalitet. Givetvis följer alla våra lektorn standarden EN-1176 för lekredskap och har tredjepartscertifikat från TÛV.

Nedan följer några av de fördela ett lektorn med rutsch har för barnen på en lekplats:

Skapar fysisk aktivitet

Att träna balans, klättra, krypa är aktiviteter som har en positiv inverkan på den stillasittande livsstil många barn har idag. Inomhus, bakom skärmar och TV-spel finns ett överflöd av aktiviteter ett knapptryck bort. Att barn leker mindre och spenderar kortare tid utomhus idag än för 10 år sedan är ett faktum, ett annat är att utveckling påverkar dem negativt. Behovet av relevanta, spännande och kreativa lekplatser som ger dessa barn en anledning att gå ut och leka har aldrig varit större.  

Utveckla sociala färdigheter och få vänner

Ett lektorn hamnar ofta i ett naturligt i fokus på lekplatsen: en plats att träffa kompisar, hänga, leka, klättra upp på och åka rutschkana ned från. På lekplatsen tränas färdigheter som att stå i kö, interagera, turas om och att utmana sig själv: det är social träning genom rolig lek.

Trigga fantasin

Ett lektorn kan se ut precis hur som helst; tematiserat, högt, lågt, med eller utan tak. Hos oss finns exempelvis ett torn som ser ut som fyr, en annan liknar ett slott och en tredje är 9 meter hög med pyramidform. Denna typ av lekutrustning har oftast en eller fler rutschkanor eller tubrutschar, det är också vanligt att det finns lekpaneler av olika slag i marknivå. Ett lektorn kan följaktligen se ut lite hur som helt men funktionen är oftast densamma oavsett design.

Lekplatser som blir utflyktsmål

Vi har byggt tillräckligt många lekplatser för att kunna säga med bestämdhet: lektorn är en riktig lekplatsmagnet och en väldesignad lekplats är ofta en plats man kommer tillbaka till. Den utmärkande egenskapen hos dessa välbesökta lekplatser är att de redan vid första anblick utlovar något spännande, roligt och annorlunda. En sådan lekpark blir ett utflyktsmål som hela familjen trivs i och kommer tillbaka till.

Mångsidiga lektorn

Lektorn av nät, roterande torn, mindre enheter för småbarn eller ett helt kundanpassat torn som sträcker sig högt mot himlen: det finns lektorn för alla smaker och budgetar. Lekställningen behöver inte vara enorm – det är hur roliga lekmomenten är som avgör.

Den perfekta kombinationen

Det fina med torn är det finns otroligt många att välja mellan och att de är lätta att kombinera med annan lekutrustning. Det är på så sätt lekplatsen blir unik och lockar besökare. Designa din lekplats med en variation av aktiviteter, något enkelt eller ett lektorn som väcker uppmärksamhet och blir ett landmärke. Lägg tid på att skräddarsy din lekplats så att den passa barnen som ska leka där, demografin i området och så den smälter in i omgivningen.