MULTIARENOR

Fördelarna med en multiarena

En viss typ av aktivitetsutrustning blir allt populärare i offentliga miljöer såsom skolgårdar, bostadsområden och idrottsplatser – multisportarenor. En arena erbjuder en rad olika bollsport och aktiviteter på en och samma yta. Fördelarna är många och därför står arenor högt på barnens önskelista när de får välja typ av aktivitetsutrustning för sin utemiljö. 

SHOW FILTERS

Serie

Material

Vad är en multiarena?

En multiarena är utformad för en rad olika bollsporter och aktiviteter till skillnad från spelplaner för för en viss typ av sport. Medan lekplatsutrustning aktiverar ett mindre antal barn så skapar arenor aktivitet för många barn i flera timmar eftersom så många olika sporter kan utövas.

Vi har gjort många kundanpassade multiarenor med mål anpassade efter de sporter barn och ungdomar önskar i just sin närmiljö. Detta bidrar till fysisk aktivitet, sociala möten ute i friska luften. En multiarena i ett bostadsområde kan få stillasittande barn att upptäcka att det finns en koppling mellan fysisk aktivitet och att ha roligt, och att det får dem att må bra.

Folklek har ett brett sortiment av multiarenor för offentliga utemiljöer. Du kan beställa en komplett arena med stålnät, fotbollsmål, mål för andra sporter, samt underlag med linjer och markeringar för sporter som fotboll, bandy, basket och tennis. Spelplanen kan fås i olika storlekar med utrustning och specifika detaljer för en viss sport såsom måltavlor. Du kan kontakta oss på Folklek så skräddarsyr vi en arena enligt dina önskemål.

Varför är en arena bra på skolgårdar?

En skolgård med multiarena skapar pedagogiska fördelar, de får man på köpet. Eftersom arenan erbjuder många olika bollsporter så finns många olika aktiviteter som skolbarnen kan delta i. Det här är en fördel på skolor med begränsad yta eftersom multiarenan erbjuder många sporter i en och samma produkt. Det är detta som gör arenor så populära på just skolgårdar.

För tillfället är multiarenor den aktivitetsutrustning som har störst flexibilitet och kvalitet avseende mängden aktiviteter i en och samma produkt. Spelplanen har en mångsidighet som de flesta skolor kan dra nytta av, särskilt de som har en begränsad yta. Vi kan designa din multiarena precis så som du önskar.

En kundanpassad multiarena har fördelen att det är en spelplan som du har skapat själv. Du kan göra en konfiguration avseende spelplan, mål och underlag som passar din skolgård och ungdomarna där. Det motverkar den tristess en spelplan som bara erbjuder en aktivitet medför. Risken är att om skolgården blir tråkigt så tröttnar skolbarnen att gå ut på rasten och missar därmed det fina med att aktivera sig tillsammans utomhus.

En multiarena kan förändra allt. De många olika aktiveringsmöjligheterna som finns på ytan uppmuntrar barn och ungdomar att testa och spela nya bollsporter. Detta utvecklar barnen såväl fysiskt som mentalt samtidigt som deras sociala förmåga förbättras och så blir de såklart bättre på den sport de tränar.  Vill man komplettera med någon ytterligare typ av sportutrustning så kan ett utegym vara att föredra. Utrustning för utegym kompletterar träningen med möjligheten att öva styrka antingen via fitnessträning eller gymträning.

Andra fördelar med multiarenor

Du har kanske redan har insett fördelarna med att ha en multiarena på skolgården. För att övertyga dig ytterligare om värdet en arena har för skolgården kommer här några ytterligare aspekter:

Ekonomi: En multiarena nyttjar ytan på ett ekonomiskt fördelaktigt sätt. Man kan ha markeringar och linjer i underlaget för all de bollsporter som kan spelas på planen. Barn kan lira bandy och tennis på samma yta där man sen spelar fotboll.

En multiarena gör att du inte behöver bygga flera spelplaner för olika sporter. Mångsidigheten gör att många bollsporter kan spelas på samma yta, vilket gör att man sparar pengar. Du väljer utrustningen: vilka typer av bollmål, om arenan ska vara i stål eller i trä och vilket underlag du önskar. Detta gör att du sparar både pengar – och yta – tänk så mycket plats det hade krävt att bygga individuella spelplaner för alla sporter – du kan istället lägga pengar på extrautrustning såsom badmintonnät eller bandymål.

Underhåll: Multiarenor är lätta att underhålla. Till att börja med är det bara en spelplan att underhålla vilket minskar kostnaden för rengöring. Underhållskostnaderna för multiarenor är minimala i jämfört med många andra spelplaner för bollsport. Du ska också se till att köpa en arena med hög kvalitet och låta den monteras av kunniga montörer. En sådan multiarena är hållbar, lättskött och håller länge.

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept
Folklek logga