PICKNICKBORD

Picknickbord – den mångsidiga parkmöbeln

I parker, på rastplatser, skolgårdar och lekplatser – på alla dessa ställen ser du dem; picknickborden! Att denna parkmöbel är så populär beror såklart på att den är funktionell och praktisk. Ett picknickbord är lätt att placera, montera och tar inte mycket yta i anspråk. Det finns plats för många och det finns många variationer – med eller utan ryggstöd, förlängd bordsskiva eller i barnstorlek.

Vilka fördelar har ett picknickbord/bänkbord?

Picknickbord finns i parker, på lekplatser och andra offentliga utemiljöer. Men vad är det egentligen som gör dessa bänkbord så populära? Här är några anledningar som du kanske inte har tänkt på:

En plats för människor i alla åldrar

Människor besöker offentliga utemiljöer utomhus av olika anledningar. Föräldrar kommer till en idrottsplats för att se barnen spela fotboll eller idrotta. Morföräldrar tar med barnbarnen till lekplatsen. Den som vill få en lugn stund för sig själv vill njuta av frisk luft och natur. Det är viktigt att den offentliga parkmiljön tillgodose dessa olika behov som utemiljöbesökarna har. Sittmöbler ger besökare i alla åldrar en plats att sitta ned på, vila och bara vara. Allt som allt uppmuntrar picknickbord fler människor att besöka en lekplats eller park, även fast de inte ska vara med i några specifika utomhusaktiviteter. Om man vill skapa en uppskattad och funktionell offentlig utemiljö är bänkbord onekligen en viktig detalj man inte ska förbise.

Vilket picknickbord ska jag välja?

Det är viktigt att du väljer parkmöbler som inte bara är funktionella utan också ser snygga och estetiskt tilltalande ut. Det finns en uppsjö olika varianter på marknaden i en mängd olika material och i varierande kvalité. För att få ett som håller länge ska du säkerställa att det är väderbeständigt och klarar vårt svenska klimat. Vidare är det viktigt att det har en hållbar ytbehandling som kräver litet underhåll. Folklek har bänkbord i stål och/eller trä.

Picknickbord i stål

Stålmöbler är slitstarka och är oftast galvaniserade eller ED-lackade och sedan pulverlackade. Det finns många olika RAL-färger att välja mellan vilket ger möjligheten att kundanpassa picknickbordet efter önskemål. Välj ett bänkbord som har en hållbar konstruktion, exempelvis gör en perforerad bords- och sittyta så att regnvatten inte ligger kvar utan rinner bort. Luftflödet som blir minskar också korrosionsrisken. Picknickbord i stål är lätta att rengöra och kräver litet underhåll.

Picknickbord i trä

Picknickbord med träskiva och ett underrede av stål är det mest klassiska utförandet av ett bänkbord. För att få en underhållsfri parkmöbel finns trä med linax-behandling. Linax är ett miljövänligt rötskydd med 20 års garanti mot rötskador. Det finns även utföranden helt i trä, dessa modeller är mer rustika och passar bra i naturmiljöer.

Uppmuntrar till möten utomhus

Under pandemin har parker och andra offentliga ytor blivit platser vi träffas och äter lunch på, firar födelsedagar med familj och vänner i och träffar våra kompisar i. Det kostar inget att använda dem, det finns gott om utrymme, frisk luft och ofta en trevlig omgivning att njuta av. Detta gör offentliga utemiljöer till den nya mötesplatsen. Och självklart kräver dessa mötesplatser bekväma, hållbara parkmöbler. Picknickbord är en speciell parkmöbel då den är mångsidig och lätt att modifiera. En förlängd bordsskiva gör bänkbordet inkluderande och tillgängligt för en rullstol. Det är lätt att förse ett bänkbord med ryggstöd, antingen på ena sidan eller på båda. På så vis bli möbeln lättare att använda även för äldre människor som har behov av ett stöd för ryggen.
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept
Folklek logga