UTEGYM UTRUSTNING

Vilken typ av utrustning för utegym ska man välja?

Första steget är att fundera över vilken typ av träningsredskap du ska ha på utegymmet. Ska det vara fitnessredskap där man tränar med kroppen som motstånd eller gymredskap där man kan ställa in önskad vikt? Fördelen med ett fitnessgym är att man kan träna hela kroppen, medan gymutrustning oftast fokuserar på en eller ett par muskelgrupper. Det är också bra att ha koll på området där utegymmet ska stå – är det utefter ett motionsspår, vid en idrottsplats eller i en offentlig park? Detta är viktigt både i valet av träningsredskap, storleken på ytan och mängden redskap som behövs på ett utegym.

SHOW FILTERS

Serie

Material

Utrustning på ett utegym – Viket träningsredskap är bäst?

Inget redskap är bättre än något annat, men det är bra att tänka till så man får ut mesta möjliga av utegymmet. Tumregeln är att välja träningsutrustning som kan användas av en så bred målgrupp som möjligt. Med andra ord vill du ha mångsidiga produkter som utmanar en bred skara användare med varierande fysiska förutsättningar. Med andra ord bör det finnas gymutrustning för såväl nybörjar som erfarna utövare och personer med funktionsnedsättning. Man ska försöka ha träningsutrustning så att många olika rörelser och muskelgrupper tränas. Bäst är de utegym som erbjuder en varierad träning för hela kroppen.

Gör så mycket som möjligt av träningsytan

Innan du beställer träningsredskap behöver du först se över ytan så att du får ut så mycket som möjligt av den. Vissa utegym erbjuder workoutstationer med flera fitnessredskap i en och samma produkt medan andra utomhusgym har träningsytan uppdelad på enskilda stationer. Varianten med stationer fungera exempelvis extra bra utmed ett motionsspår. Båda lösningarna är bra, vilken man ska välja beror på omgivningen och typen av utegym man vill ha. Det kan även vara bra att ta med parkeringsmöjligheter i beräkningen när man planerar var gymmet ska ligga. Det måste vara lätt att ta sig dit.

Budget för ett utegym

Självklart måste man tänka in budgeten när man pratar om att bygga ett utegym. En glad nyhet är att det oftast kostar mindre när du ska bygga ett utegym än en lekplats. Gällande budget så är det inte bara själva träningsutrustningen som man ska ta i beräknande. Installationen och underlag är väsentliga delar som både kostar pengar men som också kan lyfta utegymmet. Gällande underlag så finns det många olika varianter du kan välja mellan. Vanligast är sand, konstgräs, platsgjutet gummi eller bark. Vilket underlag du ska välja beror på miljön ditt utegym ska stå i samt hur ofta det kommer att användas. På Folklek har vi byggt åtskilliga utomhusgym för skolor, i parker, vid lekplatser och vid äldreboenden. Våra utegym i trä smälter in i omgivningen och är ett perfekt alternativ om man har en mindre budget. Vi erbjuder även utegym i stål vilket ger ett modernt och stilfullt intryck, här finns det även många olika färger att välja mellan.

5 anledningar till att du ska ha ett utegym

Det finns många anledningar att anta utmaningen och välja ut ett antal träningsprodukter för din park, skolgård eller annan typ av yta. Nedan listar vi några av alla det hälsofördelar som kommer med utomhusträning:

  1. Bygga styrka och kondition – Gymutrustning erbjuder många olika alternativa träningssätt för att stärka din kondition och hälsa. Vi har ett brett utbud av träningsredskap för utomhusbruk som är skapade för att täcka alla träningsaspekter, från konditionsträning till att bygga muskelstyrka. När du väljer utegym ska du därför göra det utifrån de människor som ska använda utrustningen. Det är olika förutsättningar om du ska installera ett utegym på en skolgård eller bygga ett utegym i en offentlig miljö.
  1. Utvecklas och bli bättre – Våra utegym är inte bara designade för att bygga styrka och uthållighet. När du tränar på våra fitnessredskap eller gymmaskiner kommer du också utveckla balans och koordination. Med rätt val av träningsutrustning så kan man förbättra många fysiska färdigheter.
  1. Inkluderande utomhusgym – Det kan vara obekvämt att gå till ett gym om du inte är van att träna offentligt och bredvid andra. Våra olika utegym ger alla chansen att ha rolig och komma i form på deras egna villkor. Vi har många träningsredskap som passar lika bra för barn och ungdomar som mor- och farföräldrar eftersom man tränar utifrån sin egen förmåga och sina egna förutsättningar.
  1. Perfekt för gruppträning – Ofta presterar man bättre på gymmet när man har en träningskompis eller går på ett träningspass med andra. Våra utegym har multiredskap som erbjuder träning med en partner, eller kompis eller för en hel grupp som tillsammans kan ta träningen till en ny nivå och på så sätt bli starkare.
  1. Stärkt gemenskap – När man skapar en plats där människor i alla åldrar och förmågor kan samlas för att träna och ha roligt tillsammans stärker man gemenskapen i bostadsområdet eller det närområde där träningsplatsen ligger.
Vi har många års erfarenhet när det gäller design, utveckling och installation av utegym i offentliga miljöer. Vi hjälper dig att genomföra dina planer med att bygga ett utomhusgym. Hör av dig till oss redan idag!
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept
Folklek logga