Premiär för Grön lek – serie i återvunnet material

Bild7

Fiskenät är ett av alla material som förorenar hav och vår planet. Varje dag blir miljontals ton fiskenät kvar i havet, om man skulle samla ihop alla trasiga nät skulle de kunna viras runt jorden en sisådär 18 varv, säger de som vet. Nu är det dags att göra något bra av plastskräpet!

Med vår nya serie Grön lek städar upp och använder återvunnen plast för att skapa lekplatser där barn kan ha roligt. Genom återvinning minskar vi föroreningar från förbränning och deponi samt minskar vår klimatpåverkan. Och inte minst kan materialen återanvändas i framtiden.

Vilken lekutrustning ingår i Grön lek?

Utöver den helt återvunna serien Grön lek kan stora delar av vår lekutrustning nu konfigureras med komponenter i återvunnet material. Produkter som är markerade med tre gröna bollar på produktbilden är konfigurerbara (se figur nedan). Det går att konfigurera HDPE-paneler, stål-komponenter och formgjutna element. HPL-paneler och trästommar kan i dagsläget inte konfigureras.

Vad är lekutrustningen i serien Grön lek gjord av?                                                

  • Bearbetat havsskräp: Väggar och paneler är tillverkade av återvunnet havsskräp, såsom fisknät, rep eller trål. De använda materialen ger ett upp till 86% mindre koldioxidavtryck. 
  • Biopolymer: Biopolymererna som används i element som är formgjutna är tillverkade av 50% sockerrör, som absorberar koldioxid när det växer och minskar koldioxiden i atmosfären.
  • Trä: Stolparna är tillverkade av FSC-certifierat, hållbart, odlat trä. 
  • Återvunnet stål: Återvinning av stål sparar 40% av vatten och minskar avsevärt utsläppen till luften (86%) och vatten (med 76%).

Vilken lekutrustning ingår i Grön lek?

Utöver den helt återvunna serien Grön lek kan stora delar av vår lekutrustning nu konfigureras med komponenter i återvunnet material. Produkter som är markerade med tre gröna bollar på produktbilden är konfigurerbara (se figur nedan). 

Det går att konfigurera HDPE-paneler, stål-komponenter och formgjutna element. HPL-paneler och trästommar kan i dagsläget inte konfigureras.

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept
Folklek logga