Höghöjdslek med tubrutsch gör lekupplevelsen spännande

Bild2

Nu har vi fyllt på med massor av nya lekutrustning. Lekställningarna ovan är hela nio meter höga, har två våningar och blir som ett landmärke för området och lekplatsen. Lektornen med sina tubrutschar är arkitektoniskt utformade och stilrena i formspråket, och passar bra på en centralt belägen lekplats av det större slaget. På lekplatsen och i lekutrustningen kan många barn leka samtidigt – åka rutschkana från första eller andra våningen, ta sig mellan tornen via en nättunneln eller bara titta på utsikten från en av våningarna. Här hittar du lekutrustningen https://folklek.se/product/dubbla-pyramider-i-tra-med-natgang-och-4-tubrutschar/

Fördelar med lek på hög höjd:

  • Spännande klättring som tar barnen högt ovanför lekplatsen
  • Spännande att få se lekplatsen ovanifrån
  • Mindre yta med fallskydd behövs jämfört med en vanlig lekplats
  • Fallskydd behövs vid rutschkanornas utfart och runt stegen

Vattenlek på lekplatsen är både utvecklande och roligt

Vattenlek är nog det lekredskap som täcker störst åldersspann – från små barn upp till ungdomar i övre tonåren, kanske även vuxna, för den delen. Det är något speciellt med att leka med vatten, vatten som rinner och som man kan leda om ner till ett kärl, hjul eller stoppa flödet för. Vatten är helt enkelt väldigt lekfullt. Folklek har många olika varianter av vattenlek, från mindre till större anordningar. Lekutrustningen är anpassad för offentliga utemiljöer och kommer som förgylla många barn och ungdomars besök på en naturlekplats eller en helt vanlig lekpark med lite finess. Här hittar du all vår vattenlek samlad: https://folklek.se/vattenlek/

Vattenlek på lekplatsen är utvecklande för barn:

  • Pedagogiskt utvecklande för barn
  • Stimulerar barns fantasi och inbjuder till rollekar
  • Stimulerar utforskandet av matematiska begrepp och problemlösningar
  • Utvecklar barns rumsuppfattning 

 

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Accept
Folklek logga